Sosyal Medya

Güncel

Gözaltı sayısı 851’e çıktı

Ülke genelinde, aralarında IŞİD, DHKP/C, PKK ve gençlik yapılanması YDG/H’nin de bulunduğu örgütlere yönelik 34 ilde düzenlenen operasyonlarda 851 kişi gözaltına alındı.



Suruç’taki intihar saldırısı ve polislere düzenlenen saldırıların ardından PKK, IŞİD ve DHKP/C'nin de aralarında bulunduÄŸu örgütlere yönelik operasyonlar sürüyor. 34 ilde üç gündür devam eden operasyonlarda ülke genelinde 851 kiÅŸi gözaltına alındı.

Ä°stanbul'da Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸünün koordinesinde BaÄŸcılar, Küçükçekmece, BaÅŸakÅŸehir, Eyüp, Sultangazi, GaziosmanpaÅŸa, Sarıyer, Kağıthane ve BeyoÄŸlu baÅŸta olmak üzere 26 ilçede eÅŸ zamanlı operasyon düzenlendi. 140 adreste yapılan aramalarda 37'si yabancı uyruklu 104 kiÅŸi gözaltına alındı.

‘IŞİD yöneticileri’ gözaltında

IŞİD’in Türkiye'deki yabancılardan sorumlu üst düzey yöneticisi olduÄŸu iddia edilen Abdulla Abdullayev ve Ä°stanbul'daki bir grubunun sorumlusu olduÄŸu öne sürülen ve "Ebu Hanzala" kodlu Halis Bayancuk da gözaltına alınanlar arasında.

Pazar günü, Esenyurt Ä°lçe Emniyet MüdürlüÄŸü’ne saldırı düzenleyecekleri ve PKK’nın gençlik yapılanması YDG/H mensubu oldukları öne sürülen 6 kiÅŸi yakalandı.

Belediye meclis üyesi tutuklandı

Siirt'te ise YDG/H üyelerine yönelik eÅŸ zamanlı operasyonlarda biri kadın 4 kiÅŸi yakalandı. HDP'li Siirt Belediyesi Meclis Üyesi Åžemsettin Aykaç ve Mehmet Emin Koyuncu, PKK’nın daÄŸ kadrosuna eleman kazandırmak iddiasıyla gözaltına alındı. Aykaç ve Koyuncu, emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

‘PKK’nın gençlik sorumlusu’ yakalandı

PKK'nın GüneydoÄŸu Anadolu gençlik yapılanması sorumlusu olduÄŸu iddia edilen Ferit Y. ise Åžanlıurfa Otobüs Terminalinde yakalandı.

Adıyaman’da denetimli serbestlik

Adıyaman'da IŞİD'e yönelik eÅŸ zamanlı operasyonda 10 kiÅŸi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 8'i denetimli serbestlik ÅŸartıyla olmak üzere tamamı salıverildi.

Adana’da PKK ve IŞİD tutuklaması

Adana Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü, kente bombalı eylem yapmaya geldiÄŸini belirledikleri IŞİD üyesi H.G.'nin tutuklandığını açıkladı. Ayrıca PKK/KCK terör örgütünün daÄŸ kadrosundayken sokak eylemlerini yönetmek için Adana'ya geldiÄŸi iddia edilen A.E. de yapılan operasyonla TEM ekipleri tarafından yakalandı. Bu ÅŸüpheli de sorgusunun ardından sevk edildiÄŸi adliyede Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: AA ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.